Rätt beslut vinglig väg

Imorse var jag med i P1 morgon om Saudiavtalet (jag ca 9 min i programmet). Expressen skrev bra igår – rätt beslut vinglig väg.

Det är bra att avtalet sagts upp, Kristdemokraterna har varit kritiska till vapenexport till Saudiarabien länge.

Det är en balansgång mellan en tydlig utrikespolitik som sätter mänskliga rättigheter och demokrati främst i förhållande till att vara en långsiktig trovärdig handelspartner. Jag tror att regeringens velande och utdragna hantering av frågan har skapat onödig skada och osäkerhet i våra handelsrelationer och för vår utrikespolitik. Om det sköts mer professionellt hade man kunnat förhindra den skada som nu uppkommit. Det är viktigt att Sverige har en trovärdighet som avtalsparter/samarbetspartner. Nackdelen med nuvarande regering är att de inte varit enig utan grälat inför öppen ridå. Det skapar inte trovärdighet.

Var social, dela med dig!
,