Ny vecka, nya möten

Snart dags för bostadsförhandlingar med regeringen. Fortfarande förvånad inbjudan kom med tanke på Kaplans ”det är färdig snackat” följt av fluffiga ”samtal om bostadsmål” så hoppas verkligen det blir ett helhetsgrepp och nytänk när samtal börjar. Bloggat om detta tidigare.

Hoppas på konstruktiva samtal, Expressen skriver en del inför samtalen. Förra veckan talade jag bostadspolitik för vår SKL-grupp. Många goda medskick för kommande förhandlingar.

Uttalade mig i DI, Dagens industri för några veckor sedan om att det är viktigt att diskutera helheten om vi ska förhandla bostadspolitiken. DI valde spinna bara på ränteavdrag men fokus är en helhet.
– Om det är en del i en större reformering av boendebeskattningen som gör att hushåll som drabbas av nedtrappade ränteavdrag kompenseras på andra sätt så kan det diskuteras, säger Caroline Szyber, bostadspolitisk talesperson för KD, till Dagens industri.
”Vi tycker att det är viktigt att ta ett helhetsgrepp om bostadspolitiken. I sådana här förhandlingar är vi beredda att lägga upp allt på bordet och ta en diskussion även om ränteavdragen.”

I höstas deltog jag i BostadsForum 2015 – inspirerande exempel på att kreativa idéer behövs för att lösa bostadsbristen, nu finns den på nätet, se på denna länk.

Var social, dela med dig!
,