Det händer bakom utskottens stängda dörrar

Intervjuades igår av tidningen Altinget om min roll som utskottsordförande i Civilutskottet

INTERVJU. Ibland är det dialog med regeringsföreträdare, andra gånger är det att söka majoritet i utskottet för att gå emot regeringsförslaget. Caroline Szyber berättar hur hon driver KD:s och alliansens politik.

Caroline Szyber är kristdemokrat och ordförande i civilutskottet. Hon beskriver utskottets politikområde som lite spretigt då det är ett blandat innehåll, med frågor som konsumenträtt, bostadspolitik, sjöfylleri, civilrätt och en hel del andra frågor.

Utskottet är också ett av de utskott som ofta kommer med så kallade tillkännagivanden till regeringen, alltså en anmodan om att regeringen ska göra något, ofta en önskan om att regeringen ska återkomma till riksdagen med ett lagförslag inom exempelvis bostadspolitiken.

Eftersom det är en minoritetsregering är det långt ifrån givet att regeringen verkligen får igenom sin politik. Oppositionen gör samtidigt allt den kan för att få in så mycket allianspolitik som möjligt. Ett sätt är att föra en dialog med Regeringskansliet för att påverka förslagen tidigt i processen.

Läs hela artikel här

Var social, dela med dig!