Skriftligt krav vid telefonförsäljning

Tidigare i veckan blev det klart att det kommer ett lagförslag om skärpning mot telefonförsäljning, krav på skriftlig bekräftelse.
SVT skriver
Samtidigt har det varit oklart om ett skriftlighetskrav skulle vinna gehör i riksdagen, efter att flera partier bytt fot eller vacklat om tidigare ståndpunkter. I morse kunde SVT avslöja att Kristdemokraterna bestämt sig för att ställa sig bakom regeringens proposition.

– I stora delar ställer vi oss bakom förslaget. Det är alldeles för många människor som råkar illa ut i dag, skriver partiets konsumentpolitiska talesperson Caroline Szyber i en kommentar.

– Däremot har regeringen valt att lägga exempelvis lotteriverksamhet utanför. Det beror nog på att Socialdemokraterna själva finansierar delar av sin valrörelse på sina lotter, fortsätter hon.

Hon berättar att Alliansen nu kommer att arbeta gemensamt för att få in kompletteringar under riksdagsbehandlingen, något som bekräftas av Liberalernas talesperson Robert Hannah.

SD ”försiktigt positiva”

Även Centern välkomnar regeringens förslag, liksom Moderaterna, som tidigare varit uttryckliga motståndare till ett skriftlighetskrav.

– Vi står bakom huvuddragen i förslaget, men det är beklagligt att lotteriförsäljning via telefon inte regleras i förslaget, skriver partiets gruppledare i civilutskottet Mats Green i en kommentar.

– I stora delar ställer vi oss bakom förslaget. Det är alldeles för många människor som råkar illa ut i dag. Man luras in i avtal, inte minst äldre människor som har svårt att värja sig, säger Caroline szyber, konsumentpolitisk talesperson för Kristdemokraterna.
– Däremot har regeringen valt att lägga exempelvis lotteriverksamhet utanför. Det beror nog på att Socialdemokraterna själva finansierar delar av sin valrörelse på sina S-lotter men när även här används telefonförsäljning så detta borde ingå, säger Caroline szyber. – Alliansen kommer föreslå detta arbete för en förändring nu i riksdagsbehandlingen, avslutar Caroline Szyber.

Flera medier har rapporterar: Hela Gotland,Helsingborgs dagblad, Sydsvenskan, Ekuriren med flera.

Var social, dela med dig!
,