Kärleksgaranti i äldreomsorgen

Det har på senaste tiden i media uppmärksammats en rad fall där kommuner inte lyckas erbjuda boende till äldre par, med olika vårdbehov, och att de därför tvingas flytta isär. Att par som levt tillsammans många år skiljs åt fast det vill bo tillsammans är ovärdigt. Ett citat som får det att svida även i mitt hjärta är när Arne blir intervjuad i Aftonbladet om sin situation efter att han och hans fru nu tvingats bo på olika ställen – Gunnel brukar gråta när jag går hem ensam från boendet. Efter 63 fina år tillsammans svider det i mitt hjärta, säger Arne.

Politiker talar ofta om att saker låter bra men sedan händer inte så mycket. Ofta vill väljarna få ett löfte om förändringar och ha politiker som talar klarspråk ”detta är ett vallöfte och kommer bli lag under nästa mandatperiod”.

Så var det idag med Maria Larsson, hon gav tydliga besked – Det har varit för många fall på senare tid där det inte funkat och därför har vi nu nått en punkt då det krävs en tvingande lagstiftning, säger Maria Larsson.

Namnet på garantin kan diskuteras men en vän till mig på facebook kallade det ”kärleksgaranti i äldreomsorgen” och jag gillade det så mycket att jag lanserar det här på bloggen.

Var social, dela med dig!
,