Om att sitta på akuten för många timmar

Alla som någon gång suttit i ett vänterum på akuten vet den jobbiga känslan. Ovissheten när man får hjälp? Hur många timmar det tar tills man får träffa en läkare? Alltför många som varit patienter har vittnat om att de väntat för länge på akuten. Jag kommer fortfarande ihåg den gången jag åkte in till akuten 10 år gammal efter att ha hoppat på en spik under ett vattenkrig och ryser av tanken på att sitta på akuten igen, för det tog tio långa timmar innan jag fick hjälp. Det är något man inte glömmer.

Därför är det glädjande att Göran Hägglund nu vill ha en maxtid på akuten.

– Jag skulle vilja ha en garanti för att ingen patient ska behöva vänta längre än fyra timmar på akuten, sade Hägglund till TV4 Nyheter.

Hägglund anser att väntetiderna är en svag länk i den svenska sjukvården och anser att det är hög tid för en lagstiftning som gör att man inte ska behöva vänta mer än fyra timmar på akuten. Jag kan inte annat än instämma att en garanti vore en bra väg att gå. På senaste tiden har man kunnat läsa om flera patienter som dött eller fått allvarliga följdskador då de fått vänta för länge på akuten. Det behövs klara omorganisationer för att akutmottagningarna ska funka som de borde och jag hoppas dessa nu sker. Man vill helst inte sitta på akuten alls men om så sker vill man definitivt inte sitta för många timmar.

Var social, dela med dig!
, ,