Gästblogg nr 2 – Ella Bohlin

Det andra gästblogginlägget kommer från Ella Bohlin, tidigare KDU ordförande 2005-2008, toppkandidat i Europaparlamentet, partistyrelseledamot och RP-konsult, som bloggar om hur hon tänker när hon väljer vem hon ska kryssa.

Jag kryssar ungt!

Efter förra valet 2006 landade medelåldern i Riksdagen på 47, 9 år. Bara 5 procent av riksdagsledamöterna efter valet 2006 var under 30 år.

Samtidigt är den unga generation stor. Representationen i riksdagen är en usel avspegling av befolkningssammansättning i helhet. Andelen av befolkningen mellan 0–35 år är 42,5 procent och nära en fjärdedel av den svenska befolkningen befinner sig i spannet mellan 18–35 år. (SCB)

Nej, jag har ingen åldersnoja och jag har inget emot tung erfarenhet och gråa hårstrån runt tinningarna men jag tycker att när lagar fattas som påverkar hela befolkningen så borde rimligtvis de som påverkas få vara med och fatta besluten. Jag tror faktiskt att om det var 4 eller 40 år sedan man gick ut skolan kan viss inverkan när man debatterar tex skolfrågorna.

Inför årets val har Kristdemokraternas begåvats med en rad yngre förmågor, förutom Caroline Szyber, som står på plats nr 6 till Riksdagen finns i Stockholms kommun Erik Slottner, i landstinget Sara Rydefjärd, Maria Ogannesian och Yusuf Aydin för att nämna några. Det är bara att välja – våga kryssa ungt!

Med vänliga hälsningar

 

Ella Bohlin

Var social, dela med dig!
, ,