Gästbloggar om Belarus

Jag gästbloggar på infobelarus.nu om det kommande valet i Belarus (Vitryssland).

Läs hela blogginlägget här

Utdrag

”I stort är den demokratiska situationen alltså fortsatt väldigt dyster i Belarus. Ändå finns det saker vi kan göra för det vitryska folket som nu snart går till val. En handlar om de valövervakare som OSSE planerar att skicka ned i samband med valet. Den belarusiska regimen investerar nu massor med prestige i att valet ska få så positiv kritik som möjligt internationellt sett. Till viss del hänger detta i hop med landet har fått löfte om EU-stöd på tre miljarder Euro om valet kan genomföras fritt och rättvist. Våra svenska delegater som i december beger sig till Belarus bär här ett extra stort ansvar för att sätta press på regimen. I den bästa av världar skulle vi då kunna få om inte ett fullt demokratiskt val så i alla fall viktiga steg på vägen mot ett mer demokratiskt Belarus.”

Var social, dela med dig!
,