Intensivtid i riksdagen men mycket roligt man hinner med

Det har varit intensiva dagar i riksdagen. Jag har haft fler mycket bra möten, skrivit artiklar, utskottsarbetet har verkligen kommit igång och så har jag skrivit anförande, för idag var jag uppe i kammaren för första gången, jungfrutal. Det går att se debatten på webben i efterhand här. Tryck sedan på kriminaldebatt, tryck på mitt namn, där kan ni se både mina replik på Sverigedemokraterna och sedan mitt anförande. Jag var väldigt nervös och läste innantill en hel del men det hör till när man håller sitt jungfrutal😉

Jag talade om vikten av det brottsförebyggande arbetet och om att stå på brottsoffrets sida. Lägger ut talet i sin helhet när det finns tillgängligt på riksdagens hemsida så det blir det talade ordet men här är några delar av det skriva (som jag rätt så bra läste innantill ifrån)

”En effektiv brottskedja tar sin början i det brottsförebyggande arbetet. Med ett brottsförebyggande arbete på alla plan kommer vi i framtiden få färre brottsoffer. Det är betydligt viktigare än hårdare tag och skärpta straff.

Det handlar också om hur man kan fokusera brottsbekämpning till de platser där brotten faktiskt begås. Resurser måste optimeras på ett helt annat sätt än det görs idag och Stockholmspolisens arbete på bl a. Stureplan samt Medborgarplatsen med mobila polisstationer har visat sig sällsynt lyckosamma, trots väldigt små resurser.

Det är dags att börja kalla saker för vad de verkligen är. Ungdomsvåldet idag är inte ett ungdomsproblem som vuxenvärlden kan ignorera längre, utan det är ett samhällsproblem som alla måste uppmärksamma tidigare.

En av de värsta kränkningar en människa kan råka ut för är att bli utsatt för ett brott. Kristdemokraterna vill därför tydligt visa att vi står på brottsoffrets sida.

Hur förtroendeingivande är det när man inser att ens brottsanmälan bara läggs på hög hos polisen och ingenting händer? Vill jag verkligen som brottsoffer anmäla brott jag utsatts för när jag vet att det kommer att ta flera månader, kanske år, om ens någonsin – innan målet kommer att tas upp i en domstol? Och vad gör man åt rädslan att man skall utsättas för brott igen? Dessa funderingar finns hos många i vårt samhälle.”

Debatten om samtyckesreglering som jag bloggat och skrivit artikel om har fortsatt, läs merSamtycke.nu.

Idag publicerades också Kriskommissionen som jag ingår i artikel på Newsmill om vår rapport.

Som sagt riksdagsarbete är u full gång. Imorgon blir det mitt första EU-nämndsmöte som ordinarie vid bordet och sedan protestmanifestation mot parlamentariskt besök från Iran.

Var social, dela med dig!
, ,