I veckan dags för Pride

Nu i veckan börjar Pride och KD Stockholm stad och län har tagit beslut att vara med tält. Det är ett omdiskuterat i efterhand ute i landet och tydligt att inte alla delar vår syn på att det är rätt att vara med men några. Det har varit olika reaktioner. Många glada tillropa och vissa upprörda. Att Hägglund var positiv till att vi medverkar verkar dock manga glömt. Sedan har jag varit tydlig hela tiden: detta är ett beslut vi tagit i Stockholm stad och län, två distrikt. Jag vet att man inte hade kommit fram till samma i alla distrikt i landet, långt ifrån men jag förstar inte varför vi inte kan respektera varandras beslut. Alla kanske inte är mogna vara med på Pride men vi är det.

Jag har gjort några intervjuer efter vårt beslut och inför Pride sammanställda nedan samt bloggat tidigare om vårt beslut.

Så varför är vi med på Pride? För mig är det självklart och alla uttalanden som på något sätt kränker hbt-personers människovärde rimmar illa med vår ideologi som betonar alla människors lika värde. När det gäller respekten för enskilda människor och deras värde så ska vi alltid vara beredda att försvara den så känner vi i KD Stockholm stad och län och det är därför vi valt att delta i festivalen.

En närvaro på Pride är ett sätt att mötas och kommunicera. För oss handlar det om att våga vara lyhörda, öppna och svara på frågor. Vi ska naturligtvis stå för våra åsikter men också berätta om den debatt som finns i partiet.

Fin ledare om mig tack.

Intervju hos RFSL.

Update:

Uttalar mig på Nyheter24.

Intervju i Kristdemokraten.

Sist men inte minst KD Pride bloggen, missa inte!

Var social, dela med dig!