Allt handlar om förtroende

I relationer mellan människor är det viktigt med förtroende för varandra och för politker i förhållande till väljarna är detta det viktigaste.

Det är mänskligt att göra fel. Vem som dock ger domen det är vi alla; väljare, journalister och andra politiker. Det är vi som känner hur mycker vår förtroende påverkats. Det är domen.

Domen för Juholt verkar inte vara klar än. Han gjorde en pudel och har lovat betala tillbaka varenda krona men frågan är hur mycket hans förtroende är påverkat. Vissa säger Juholt är oerfaren, ja som partiledare har han inte suttit så länge men i riksdagen har han suttit i flera år. Så oerfaren som riksdagsledamot är han inte.

Som riksdagsledamot sedan ett år och som vald från Stockholm så är jag ny och berörs inte av dessa regler. Ändå vet jag om dem. Juholt säger han inte visste om dem. Att skylla på att man inte visste något var olagligt är inte gångbart enligt svenskrätt. Är det ett brott döms du även om du inte visste detta. Förundersökning har startats och det återstår att se om Juholt kommer att dömas för bedrägeri eller inte.

Var social, dela med dig!
,