Huliganutredningen

Per Unckel dog i cancer för några veckor sedan. Han gjorde ett mycket bra arbete och tog sin roll på största allvar som nationella samordnaren mot våld och brott vid idrottsarenor, ”huligan-samordnaren”. Nu behövs det utses en ny samordnare i huliganutredningen.

En supporter har önskat att jag skulle ta över, läs mer på Nyheter24.

För mig är det viktigt att personen som tar över har en förförståelse för vad supporterkultur innebär. Jag tänker bland mina politiska kollegor och skulle tom kunna se mina oppositionskollegor Lars Ohly, Peter Eriksson eller Thomas Bodström. Jag tror ingen av dem får det men de har i vart fall koll på både hur lagstiftning kan vara ett redskap men också förståelse för supporterkulturen.

Om jag skulle få frågan skulle jag tacka ja direkt.

Varför? För att det är det finaste uppdraget jag kan tänka mig. För att det är ett av de viktigaste uppdragen. En genomtänkt och genomarbetad utredning måste komma på plats. Helst genom delbetänkanden så inte detta inte drar ut på tiden allt för mycket.

Var social, dela med dig!
, ,