Dags för öppenhet

Läser om Ekots avslöjande om Sveriges affär med Saudiarabien. Läs mer om ärendet på Ekots hemsida och i de flesta medierna.  Jag har enbart suttit i rådet ett år så inget om denna men får inte heller uttala mig om jag vetat något. Tycker därför min Allianskollegas uttalade det så bra. Vi är belagda med munkavel för att sekretessen är så hög. Det har jag sagt tidigare också. Alla vinner på öppenhet.

Många frågetecken att reda ut verkar det som.

Göran Hägglund uttalar sig bra och tydligt.

Även gruppledare Emma Henriksson är kritisk och tydlig: 

– Det avtal som Sverige har med Saudi, som tecknades under S regeringstid, har vi arbetat för att få upphävt – men inte lyckats. Det är viktigt att de som har kunskap om ärendet förklarar sig. Saudiarabien är en diktatur, vi ska inte stärka deras militärmakt.

Samt till Ekot: – Det stora problemet är att vi har ett samarbetsavtal med Saudiarabien som är en diktatur. Det är något vi har motsatt oss men tyvärr inte fått majoritet för.

Även KDU ordförande Aron Modig skriver bra på Newsmill.

Var social, dela med dig!
,