Vikten av att uppmuntra och peppa!

Jag kommer ihåg när jag precis kommit in i riksdagen, jag blev tillfrågad av kvinnoförbundet om jag kunde komma och hålla föredrag. Rubriken de satt var ”Du kan också bli en stjärnpolitiker”. Oj tänkte jag, gör jag gärna med vad ska jag säga till vissa som varit så mycket längre i politiken. Sen tänkte jag, att det bästa är att bara peppa! Jag fråga en politiker när jag kom in i politiken själv om hon kunde tänka sig vara mentor åt mig, jag fick ett nej. Har gått bra ändå men  tänker ofta på hur viktigt det är med mentorer. Själv är jag nu mentor för andra gången till en kvinna som påbörjat sin politiska karriär. Jag brukar också tacka ja till att föreläsa så ofta jag kan för medlemmar och andra politiker i partiet. Maria Lindelöf skriver om en av de föreläsningarna jag hållit.

Maria Lindelöf bloggar trevligt, tack!

Gillar ambitiösa och trevliga personer

Caroline Szyber är riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Hon är en av mina politiska förebilder inom det här partiet. Påläst, ambitiös, driftig och trevlig. En ofantlig bra kombination! För några år sedan fick jag gå en ledarskapsutbildning och Caroline var där och berättade om sin politiska karriär. Något som fastnade hos mig var detta. Fritt citerat! ”Våga kliva fram och visa ditt intresse. Visa att du är beredd att ta ansvar, våga kliva fram och berätta att du är villig att lära, våga kliva fram och berätta att du minsann vill.” Ungefär så var iallafall andemeningen.
Var social, dela med dig!
,