Flyktingar – viktig fråga i EU-valet

BH
Det blir två inlägg idag efter en lite påskpaus men många kortveckor framöver så för att hinna med allt planerade jag idag on en massa aktiviteter på valborgsmässoafton och bloggar nu.

Idag en månad kvar till EP-valet, migrationsfrågorna viktiga för EU. Såhär skriver jag i min valfolde: 

Många människor flyr från krig, förföljelse och förtryck och söker skydd i Europa. EU ska med en stark röst i världen, stå upp för människovärdet, mänskliga rättigheter och demokrati. Alla länder i Europa har också ett ansvar att hjälpa människor på flykt.

Nämns på bra och viktig blogg! http://flyktingarna.se/jane/

”När de mänskliga rättigheterna försvagas i ett land är det ofta religiösa minoriteter och hbtq-personer som först börjar behandlas illa. Därför är det allvarligt att migrationsverket skickar tillbaka hbtq-flyktingar och religiösa minoriteter till sina ursprungsländer med motiveringen att de inte behöver visa öppet sin sexuella läggning eller religiösa inriktning.”
-Caroline Szyber, KD, i en intervju i Inblick.

”Migrationspolitiken handlar om vilka som har rätt att komma till Sverige, få uppehållstillstånd och asyl. Inom migrationspolitiken ryms därmed också frågorna om hur dessa processer ska gå till, hur man söker asyl och så vidare. Integrationspolitiken å andra sidan handlar om hur vi på bästa sätt tar tillvara de människor som fått uppehållstillstånd, asyl eller medborgarskap hos oss. Hur gör vi för att minska arbetslösheten bland invandrare? Hur förbättrar vi språkkunskaperna? Hur minskar vi bostadssegregationen? Dessa frågor är typiska för integrationspolitiken.”
– Caroline Szyber, KD, på carolineszyber.se.

Var social, dela med dig!
, ,