Vart är Europa på väg?

Jag är nöjd med valresultatet men med det sagt ska erkännsa att jag hade väldigt svårt somna i söndags efter valvakan. Vart är Europa på väg? Otroligt oroad och ledsen över den radikalisering av Europas politik som valresultaten i land efter land visar. Nu såhär på onsdag börjar jag smälta valrörelsen har gått i ett även efter valrörelsen, livet efter valet gjorde sig påmint med 4 timmars debatt i kammaren om viktiga förslag; nya polisorganisationen, ny straffrättslig lagstiftning om folkmord och tvångsäktenskap. Lägger ut anförandena på bloggen framöver. Igår utskott, votering och ta ner affischer. Idag började jag med Eu-nämnden redan klockan 7.45 och nu blir det att analysera valresultatet i Stockholm, Sverige och resten av Europa. Miserabelt att så många människor väljer att rösta på partier vars grundläggande människosyn är så inskränkt. Talat i måndags med min älskade farmor som överlevt andra världskriget och tvingades fly från ytterligare en diktatur på 60-talet. Hon var så ledsen & skämdes över Europa. Jag kan bara instämma! Och jag känner att vi behövs i svensk och europeisk politik mer än nånsin.

I söndags var det inte bara valdag utan jag firade också morsdag som mamma själv för första gången! Ser fram emot långhelg då jag ska fira en förebild – min mamma och umgås med min egna lilla familj! Sen är det som om valrörelsen aldrig tog slut – för då kör jag igång igen för ett bra valresultat i höst!

223331_10150171658855356_48034275355_7136480_2554792_s

Var social, dela med dig!