Kalla saker vid dess rätta namn – folkmord

medisII

Kompis som bor i London lägger upp bild på Facebook som visar när ISIS rekryterar människor mitt i London. Helt otroligt.

Idag var jag på Medborgarplatsen på manifestation till stöd för kristna i Mellanöstern. Det är dags alla höjer rösten, om och om igen. Vittnesmålen som kommer från kristna i Mellanöstern vittnar om ett fruktansvärt våld. Kvinnor och barn har begravs levande. Andra berättar att Isis-män ställt upp folk i rader och mejat ner dem med maskingevär. Människor tvingas konverera eller mördas. Människor flyr för sina liv. Över 35 000 kristna har tvingats lämna Mosul den senaste tiden. Den islamistiska terrororganisationen Isis har invaderat flera städer i Irak, och tusentals människor har blivit dödade och flera hundra tusen irakier har flytt. Över 35 000 kristna invånare (kaldéer, syrianer och assyrier) har tvingats att fly från Mosul till säkra området i norra Irak till den kurdiska regionen i Erbil, Dahuk och Ankawa. Gränsen mellan Syrien och Irak och flertal stora städer i Irak kontrolleras nu helt av Isis.

Det är dags alla höjer rösten, om och om igen. Vi ska markera från Sverige och därför är jag glad att min partikollega Robert Halef skrivit fråga till utrikesminister och idag talade på en stor manifestation på Medis. Utrikesministern Carl Bildt skriver också bra artikel på Expressen om den överhängande risken att detta utvecklas till ett folkmord. Jag var också så glad idag på Medborgarplatsen över att det var så många tusentals människor hade samlats. Samlas för att visa vårt stöd. Nu måste omvärlden, med FN i spetsen, agera och ställa upp för de kristna folkgrupperna i Mellanöstern och ge dem beskydd.

medis
Foto Gunnar Zetterman

Update:
Bra debattartikel om att världen inte kan se på.

Var social, dela med dig!
,