Kriminalisera sexköp utomlands

Fått flera frågor gällande regeringsförklaringen om kriminalisera sexköp utomlands.

Sexköp av utsatta kvinnor, män och barn är lika avskyvärt var i världen det än sker och ska fördömas.
Vi behöver arbeta mycket hårdare för att fler länder ska kriminalisera sexköp, det är ett påverkansarbete som vi måste lyckas med. Vi har lyckats tidigare ex med barnaga där Sverige visade vägen. Det är enda sättet att verkligen förbättra situationen.
Att i svensk lag kriminalisera sexköp utomlands vore kanske en god symbolhandling men lagen kommer bli tandlös och kommer dessutom få allvarliga konsekvenser på andra sätt. Väldigt farligt tummar på tunga mr-principer för då finns risk att andra länder ska börja kriminalisera handlingar som vi betraktar som fullt lagliga här.

Jag har sagt jag tycker det är bra men att det tyvärr inte är enkelt och skulle påverka principen om dubbel straffbarheten.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article19638476.ab

Osian Cantwrll har sammanfattat det rätt bra enligt mig.

Vi som parti har varit positiva främst genom Kvinnoförbundet men man bör problematisera det. Farligt om man naggar principen om dubbel straffbarhet i kanten. Kan hota viktiga MR-principer.

Jag tycker inte det är ok svenskar åker utomlands och köper sex men jag ser inte heller att våra poliser ska prioritera att hänga utanför lagliga bordeller i Amsterdam när vi har grov org brottslighet här hemma.

Var social, dela med dig!
,