Om detta må vi berätta

På tisdag ör det 70 år sedan förintelsen. Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945. I år markeras denna dag särskilt på flera håll i världen då det är 70 år sedan detta skedde. Genom att uppmärksamma minnesdagen ser vi till att Förintelsen aldrig glöms bort. Det är vår skyldighet att ge kommande generationer kunskap om det fruktansvärda som hände.

Synd att människor behöver påminnas men det är tyvärr tydligt så är fallet.
Jag behövde inte se Uppdrag granskning för att förstå allvaret men bra för nu börjar andra förstå. Viktigt det blir konkreta förändringar, anmälningar tas på allvar leder t åtal. Mer finansiellt stöd till säkerhet för Judiska församlingen. Folk behöver påminnas. Så lyssna, lär, berätta vidare och vidare och vidare.

Var social, dela med dig!