Studieresa med utskottet

Hemma efter intressanta dagar i Korea med civilutskottet. Fokus stadsbyggnad, stadsutveckling, hållbar samhällsplanering och byggnation. Och företagarfrågor.
Under dessa dagar fått bra dragningar från ambassaden, Business Sweden, besökt Ikea, Babybjörn, möte med departement för land, infrastrukturer och transport. Mycket fokus på new towns. Fö ligger alla departement utsprida i olika new towns ute i landet. För att stoppa urbaniseringen och se till jobb finns i hela landet.
Besökt byggföretag, Samsung, LH, en helt ny stad har byggts i Korea med fokus på bra affärsklimat, Incheon Free Economic Zone (IFEZ). Skattelättnader, enklare administration, god infrastruktur mm är tanken. Träffat Green climat found.

Lyssna på Koreas president när hon talade i parlamentet. Bara hänt några ggr tidigare så historisk händelse. Åkt snabbtåg. Haft bra möte med borgmästaren i Seoul. Och flera andra spännande besök och möten.

Intensiva dagar men gav perspektiv!

Var social, dela med dig!