Intensiva dagar i riksdagen

Intensiv vecka i riksdagen. Flera möten om bostadspolitik och seminarium. Information på gruppen av HG Wessberg och Catharina Håkansson ang Sverigeförhandlingen och höghastighetståg. Kronofogdens insynsråd där vi hade fokus på skuldsanering, Våpen debatten samt möte med Taiwans ambassad. Igår börjar jag dagen med att läsa nyheter följt av remissvar. Har man morgonpigg son får man många extra timmar vid frukostbordet. Förmöte, utskott & besök med civilutskottet hos Advokatsamfundet. Sedan möte med Koreas ambassad som uppföljning på vår utskottsresa. Därefter bra träff med vitryska frihetsförsvarare under Belarusdagarna som Östgruppen ordnar för att uppmärksamma situationen i Europas sista diktatur.
Idag EU-nämnden som tog lite längre tid än tänkt. Men hunnit med lite Almedalsplanering också samt fortsatt bostadspolitiskaturnè.

Annars varit mycket debatt om Brommas framtid. Så Bromma flygplats ska läggas ned om 20 år. Sen 20 år sanering sen bygga bostäder. Med tidsplanen i Sthlm gör byggande ger det ändå inga bostäder på typ 50 år varför ens se det som alternativ. Ser fram emot läsa detaljerna i utredningen. En till flygbana på Arlanda med växande befolkning kommer absolut inte räcka…

Likaså varit en hel del debatt om Byggnads strejk. Förstår inte Byggnads strejk. Känns som de hade bestämt sig fr början gå ur i strejk och mer som intern LO-strid än ngt annat. Oseriöst. Får sina lönekrav men talar jämställdhet. Bra men kanske något de själva ska börja jobba med, 99% män, överallt….

Upprörs över den bristande samhällsmoral som uppdagats ex i samband med Panamaskandalen. Inte förvånad men besviken. Behövs mer etik & moral.

Var social, dela med dig!