Regeringen står passiv inför bostadskrisen

Pressmeddelande
Stockholm den 20 september 2016

Regeringen står passiv inför bostadskrisen

– Sverige lider av en enormt svår situation på bostadsmarknaden med en passiv regering. Det förvånar mig att regeringen inte ens genomför vad de presenterade efter bostadssamtalen. Utlovade regelförenklingar sätts på utredning för 55 miljoner i uppdrag hos Boverket.

Det säger Caroline Szyber i kommentar till budgetpropositionen som presenterades den 20 september.

– Istället för genomgripande reformer för att bota en sjuk situation lutar sig regeringen mot talepunkten om ”den största bostadspolitiska satsningen någonsin”. I praktiken handlar det om det kritiserade investeringsstödet där inte en krona kunnat utbetalas.

– Det är också anmärkningsvärt att regeringen går vidare med förslagen om hyressättning från de fallerade treparts-samtalen där en av tre parter lämnade samtalen, avslutar Caroline Szyber.

Var social, dela med dig!