Hat och hot

För de flesta politiker är valrörelse när det är som roligast. De flesta är intresserade, i vart fall i jämförelse med annars, av vad vi tycker. Det debatteras, ställs frågor.

Detta är tredje valrörelsen jag har affischer och alla tre gånger har de vandaliserats. I olika utsträckning, på olika sätt. Jag har i princip alltid låtit dem sitta kvar. De som förstör får aldrig vinna.

I denna valrörelse är det annorlunda. Vi har fått ta ner flera affischer för det varit hakkors ritade på dem och där går vårt i partidistriktets egen gräns. Det har blivit en säkerhetsfråga, något som jag inte kommenterar mer än så just nu.
Fick min egen text ”Caroline Szyber till riksdagen” vandaliserad till ”Caroline Szyber till Finnspång”. Tänkte inte så mycket på budskapet, men sen har det upprepats på andra ställen. Skrivits dit igen när vi omaffischerat.

Det är högerextremister/ rasister som talar om Finnspång där de sk ”landsförrädarna” ska ställas till svars. Det är samma grupp som sätter sk ”judenäsor” på affischer. Vilket även jag drabbats av, men det har jag sett på flera andras också. När jag blev varse om innebörden av Finnspång kändes vandaliseringen för första gången väl närgången, jobbig och personlig.

Det är fruktansvärt hur mycket rasism och antisemitism som sprids av extremistiska krafter i denna valrörelse. Jag kommer dock aldrig tillåta att det här påverkar mig eller valrörelsen som jag är en del av, utan jag kommer att fortsätta stå upp för vår demokrati och jag blir stärkt i min tro att Kristdemokraternas värdebaserade politik är viktigare än någonsin!

Var social, dela med dig!