Maud Olfosson – mer Rut, mera Rot – mera valfrihet

Det händer mycket i Almedalen så därav ej blogginlägg på några dagar men nu kommer Maud.

Maud Olofosson var verkligen på hugget i sitt tal, hon talade med känsla och det gav känsla. Hon talade om sin farmor som gjort henne till den starka kvinna hon är, hon talade om sina barn som startat företag och knöt på så sätt ihop presonligt med Centerns hjärtefråga de egna företagarna. Hon talade om det som hon kände hade hjälp unga in på arbetsmarkanden exempelvis lärlingsutbildning och problem som stänger ute invandrare och ungdomar – det stavas LAS.

”Hellre en fot på arbetsmarkanden än två utanför.” sa Maud och problematierade Las.

Jag håller med Maud dagens LAS speglar inte dagens arbetsmarknad, där man byter jobb ofta och LAS är inte heller tillfredställande för små företagare

Hon talade om satsningar på turistbranschen och om Rut och Rot. ”Jobben inte tillräckligt fina för vänstern” sa Maud bestämt och ”de visade de geonom att vilja avskaffa dem”. ”Mer Rut, mer Rot och mer valfrihet, orkar vi med all frihet”. Ja svarade en enhällig publik.

Tidigare på dagen hade ung Allians lanserat Rit, som fukuserar på IT-stöd.

Annars är ett ord vi tar med oss från kvällen ”Offerkofter”.

Var social, dela med dig!
, , ,