Debatt om kriminalvården & överlämnande till justitieministern

I söndags var jag på teater föreställningen Bergsprängardöttrar på Diselverkstaden och sedan debatt om kriminalvården. Jag fick sedan två saker jag lovade överlämna till justitieministern Beatrice Ask, sagt och gjort. Jag har nu överlämnat bok med texter från barn som har föräldrar som sitter i fängelse som tagits fram av Bryggan. Samt ritningar på ett besökshus som tagits fram av BBB- Berings Bergssprängardöttrars Barnboende.

Läs mer om föreställningen, debatten och BBB här.

Något som var tydligt i debatten är att det behövs ett tydligare barnperspektiv och att samverkan idag mellan olika myndigheter och ansvariga landsting exempelvis gällande sjukvård inte fungerar som önskat. Jag lovar inte mer än jag kan hålla men är en lyhörd politiker som gör det jag kan från min horisont.

Riksteatern bloggar om det.

Var social, dela med dig!