Utdrag ur brottsregistret lösningen?

Otroligt starkt av Patrik Sjöberg att berätta och bra att denna tabubelagda diskussion kommit upp

Det pågår en diskussion om idrottsföreningar ska få tillgång till utdrag ur belastningsregistret för att kunna se om en idrottsledare är dömd för exempelvis pedofili. Uttalar mig i SvD om utdrag ur brottsregistret för idrottsledare, vi kan abslout diskutera detta som redskap men ett utdrag räcker inte och kan inge falsk trygghet.  Jag tycker att alla klubbar ska ha handlingsplaner. Barn anmäler inte om de inte känner ett stöd och då behövs både koll och beredskap av olika slag. Jag tror också förlängd preskriptionstid som börjar först när barn fyllt 18 år.

Kristdemokraternas ledamot Caroline Szyber är inne på samma spår:

– Det kan vara ett redskap men om man tittar på den här tränaren som det pratas om så fanns han inte i ett sådant här register. Vi kan se över det och vi kan föra en diskussion. Men det är viktigt att det inte blir en falsk trygghet. Det viktigaste är att vi ser över hur vi får unga och barn att våga göra anmälningar, säger hon.

Min partikollega, fd elitidrottaren David Lega, numera kommunalråd i Göteborg skriver bra på Newsmill.

 Tack Patrik Sjöberg för att du vågade berätta, fått igång en viktig debatt.

Var social, dela med dig!
, , ,