Gästbloggar hos Mina moderata karameller om värnskatten

Idag gästbloggar jag hos Mina moderata karameller om avskaffande av värnskatten.

Värnskatten driver bort inhemska experter från Sverige medan Alliansregeringen inför expertskatt för utländsk expertis, motsägelsefullt? Ja. Så varför behåller då regeringen en av de mest tillväxtfientliga skatterna – värnskatten?

Värnskatten infördes av Socialdemokraterna 1995 som en tillfällig lösning men har sedan hängt kvar år efter år. Nu när ekonomins hjul börjat rulla igen på allvar och statsskulden krymper är det dags att en gång för alla avskaffa värnskatten. Om Sverige skall kunna stå sig i konkurrens med andra länder måste vi göra oss av med den ballast som tynger. Förändringen av expertskatten är en sådan viktig reform – men den är inte fullt tillräcklig.

Nu växer trycket inom Allianspartierna att ta bort värnskatten en gång för alla. Detta går att göra på olika sätt antingen avskaffa den i ett steg eller ta det i flera faser i samspel med sänkning av brytpunkten i den statliga skatten. Vi var många som hade hoppats att regeringen i budgeten skulle satsa på att ta bort värnskatten men man valde att inte ta den chansen. Det kommer dock nya möjligheter – min och flera med mig har förhoppning att Alliansregeringen prioriterar frågan framöver och verkar för att värnskatten tas bort inom överskådlig tid.

Läs hela inlägger här och läs gärna vad jag skrivit om en av moderaternas mest och bästa bloggare Mary X Jensen här.

Idag har jag också firat nationaldagen med Östermlamslokalavdelning, med trevlig picknick och så delade vi ut vitsippepriset till föräldravandrarna på Östermalm.

Bild på mig med den fina vitsippe vasen, foto taget av Gunnar Zetterman.

Var social, dela med dig!
, , ,