Demokratikriterium – inom en snar framtid?!

I dagarna har det diskuterats mycket om svensk vapenexport, detta då siffrorna för försäljning för 2012 kommit. Artikel från ISP.

Intervju i DN:

En annan borgerlig riksdagspolitiker som är besviken på regeringen är kristdemokraten Caroline Szyber. Hon har mycket god insyn i de svenska vapenaffärerna, även de sekretessbelagda delarna, eftersom hon sitter i Exportkontrollrådet (se faktaruta härintill).

– Jag som sitter i rådet hade hoppats att demokratikriterierna redan skulle ha kommit på plats, med tanke på det som skett i Nordafrika, säger Szyber till DN.se.

Hon menar att flera av de länder som Sverige i dag exporterar till skulle ha svårt att få godkänt som kunder om kraven på demokrati skärptes.

Dagen.

——————-

Tidigare i veckan kom min intervju i Tro och politik ut, läs här samt i Tro och politik i annan artikel.

Nu på tåget hem efter 2 dagar i Växjö, igår besökte jag polisen och fick veta mer om Kronobergsmodellen samt deras arbete med brottsofferstöd och vittnesstöd. På kvällen trevligt politiskt samtal hemma hos René och Therése. Idag lördag höll jag en utbildning om sociala medier och hann fika hos partikollega i Alvesta.

Var social, dela med dig!
, ,