En vecka i bilder

Politikerlivet i bilder.

Någon undrade ungefär hur en vecka ser ut i riksdagen, svårt att beskriva för alla veckor är så olika men ska göra ett försök. En bild säger mer än tusen ord så lägger upp lite bilder också.

 Måndagar är jag i min valkrets som är Stockholm har möten eller gör studiebesök ibland reser jag ute i landet också. Blir också mycket förberedelser inför veckan. Läser utskottshandlingar, skriver artiklar, skriver anföranden till kammaren mm.

Tisdagar är mötesdagar enligt mig. Först förmöte med Alliansgruppen i justitieutskottet sen utskottsmöte, sedan brukar jag ha lunchmöte, därefter rensa mail och sen lagkommitté och dagens avslutas med gruppmöte.

På onsdagar har jag möte på departamentet och sen ofta andra möten samt debatterar i kammaren. Likaså blir det att förbereda inför utskott på tordagar. Stor del av veckan är just inläsning och förberedelser inför debatter och möten.

Jag deltar ofta i externa möten också och föreläser eller talar på manifestationer och demostrationer.

Torsdag är det ofta också debatt i kammaren men dagen börjar med förmöte och sedan utskottsmöte.

Voterar minst en gång i veckan. Ofta på onsdagar eller torsdagar klockan 16.

På fredagar har jag ofta EU-nämnden och när jag inte har det är det ännu mer möten eller så passar jag på att resa och för att göra studiebesök för att se hur rättsväsendet mår. En del besök har lett till att jag skrivit motioner.

På helgerna blir det ibland också en del arbete såsom kampanjande.

Sen blir det massa tid framför datorn; svara på mail, twittra och blogga.

Var social, dela med dig!