Full fart; praktik och resa till Malmö

Denna vecka började med att göra praktik på Systembolaget. Med den höga ungdomsarbetslösheten vill jag få inblick i vilka jobb som finns, hur det är att ha dessa jobb. Systembolaget var en speciell arbetsplats då man ska sälja men inte marknadsföra produkterna. Mycket lärorikt och intressant.

Tidningen Accent kom och gjorde intervju

När Accent kommer till praktikplatsen är det omöjligt att skilja Caroline Szyber från den övriga personalen. Hon har egen namnskylt och samma klädsel som alla andra. Hon har hunnit plocka upp varor och fått lära sig att man hälsar på alla kunderna i butiken, både för att de ska känna sig välkomna och för att man ska få koll på att inga alkoholpåverkade eller underåriga handlar. Det här är en av flera arbetsplatser Caroline Szyber ska praktisera på.

-Jag tycker det är intressant att se hur det fungerar på olika arbetsplatser, särskilt sådana där många ungdomar jobbar extra. Av den anledningen ska jag även jobba på Mc Donalds, säger hon.

Har ni tips på arebtsplatser jag borde göra praktik på, hör av er!

Skrivit flera artiklar – spana gärna in på min Facebook fanpage för att följa allt jag gör.

Jurister i politiken – Dagens juridik skriver om detta. Jag uttalar mig att det är bra att vara jurist om man är politiker

I nästa vecka åker jag ned till Malmö för att träffa polis, civila samhället och kommunföreträdare. Allt för att få en ännu bättre bild men också visa att det är ett nationellt problem vi alla måste hjälpa till med. I veckan uttalande jag mig i SvD om lokal vapenamnesti.

Kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Caroline Szyber tror heller inte att en lokal vapenamnesti nämnvärt skulle påverka situationen i Malmö.

– Tror man att en vapenamnesti löser vapenproblemen i Malmö, då tror man lite fel. Det sista de här gängen kommer att göra är ju att lämna ifrån sig sina vapen, förklarar Caroline Szyber som själv ska besöka Malmö nästa vecka.

Var social, dela med dig!
, ,