Nej, nej och åter nej

Jag har bloggat flera gånger om det tidigare och passade därför på att skriva en debattartikel också innan jag gick på påsklov om att Viryssland/Belarus inte borde få hålla ishockey-VM.

Läs på Newsmill.

EU:s utrikes- och försvarsministrar gjorde för två veckor sedan något mycket ovanligt nämligen nämnde ett enskilt idrottsevenemang i sina slutsatser för mötet. ”Med bakgrund av hockey-VM 2014 kommer EU att hålla det internationella och de nationella ishockeyförbunden informerade om sin djupa oro över bristen på respekt för mänskliga rättigheter i Vitryssland”, skriver rådet i ett uttalande.

Svenska ishockeyförbundet bör oroa sig över situationen i diktaturen Vitryssland inför VM som spelas där 2014. Svenska hockeyförbunden borde säga nej till att Vitryssland får arrangera ishockey. Enligt deras etiska riktlinjer ska sådana arrangemang inte anordnas av ett land som har sanktioner riktade mot sig. Sverige kan inte bara tala människa rättigheter och demokrati utan också idrottsrörelsen måste markera.

Jag är trött på vänskapsmatcher med diktaturregimer och att omvärlden ger regimerna legitimitet genom att de får anordna stora internationella idrottsevenemang. Nu får det vara slut på detta och det är dags att de följer sina etiska riktlinjer. Det internationella ishockeyförbundet har kongress i maj och jag hoppas de tänker om och flyttar ishockey-VM från Vitryssland.

Läs hela artikeln här.

Update:

Uttalar mig om nej till ishockey-VM.
Skriver på Nyheter24 / MSN att Ishockeyförbundet bör ta sitt ansvar och säga nej till ishockey VM i Vitryssland.  
 
Uttalar mig i DN ekonomi om TeliaSoners & Ericsons verksamhet i diktaturer & vikten av Code of conduct.
Var social, dela med dig!