Almedalen 2013

Expressen skriver jag är laddad för Almedalen, klart man är!! På plats från lördag till onsdag. Många intressanta debatter och möten. Nedan ett litet urval

På söndag kl 14 ska jag sitta i en cell för #sittameddawit läs mer här och här.

På måndag seminarium om HBT flyktingar, korruption och politik och lobbying.  Olika seminarier ska sägas 😉

Först det om politik och lobbying: Vem litar politikern på och hur sovrar de i alla de intressen som uppvaktar dem? Hur bygger man förtroendefulla relationer med Sveriges politiker och vad avgör vem de lyssnar på? Kan man verkligen köpa den lag som Aftonbladet påstår är till salu?

Sen korruption:

Dagligen skrivs det om korruption, mygel och oegentligheter bland våra 290 kommuner. Det handlar om allt från otillåtna bjudmiddagar till allvarliga upphandlingsbrott i miljardklassen och grova förskingringar. Opinionsundersökningar visar att svenska folkets förtroende för kommunala tjänstemän och politiker sviker och man befarar att dessa utnyttjar sina positioner för egen vinning. Är korruptionen i Sveriges kommuner värre än någonsin? Punkter som tas upp är: Hur bör korruption definieras? Ökar korruptionen i de svenska kommunerna eller har vi ändrat uppfattning om vad korruption är? Ser korruptionen ut på olika sätt i olika delar av landet? Är detta ett kommunproblem eller är det en spegel av det svenska samhället? Varför begås korruptionsbrott? Vem utför dessa? Hur ser det korruptionsförebyggande arbetet ut i kommunerna? Hur bör kommunerna arbeta för att förebygga framtida korruptionsskandaler?

Kl 10.30 på måndag ordnar RFSL debatt om HBT flyktingar, ett ämne jag både skrivit och motionerat om.

På tisdag blir det debatt om kriminalvård och civila samhället som Fryshuset ordnar Ca 41 % återföll i brott inom tre år efter lagföring eller frigivning från anstalt eller sluten ungdomsvård, avslutad elektronisk kontroll och andra påföljder. Störst risk för återfall finns bland män och de begått brott tidigare.

Kl 15 på tisdag medverkar jag hos Nordegren/Epstien i SR tältet blir det diktanalys och politisk snack. Kom förbi!

På onsdag blir det debatt om kronvittnen som Kris ordnar på morgonen och om brott mot småföretagare som Tryggare Sverige ordnar på förmiddagen.

Sen kommer det säkert någon ytterligare debatt och massa möten och mingel och så ska det lyssnas på partiledartalen! Uppdaterar bloggen så fort jag får tid.

Update:

Det blev en hel del media på de aktiviteter jag hade i Almedalen från RFSL debatt om HBT-flyktingar, politik och lobbying + en till, sen om mina 15 långa minuter i cellen för Dawit, diktanalys i P1, kronvittnen hos Kris.

Expressen sammanfattar veckan, Niklas Svensson sammanfattar veckan, Aftonbladets Oisín Cantwell ger sin bild.

Var social, dela med dig!