Kärt barn har många namn!

Riksdagsgruppen-2014_580

I måndags hade vi presskonferens för att presentera våra talespersoner med var partiledare Göran Hägglund, gruppledare och ny ordförande för Socialutskottet Emma Henriksson, ny ekonomiskpolitisk talesperson Jakob Forssmed och jag ny ordförande för Civilutskottet. Jag blir partiets bostadspolitiska talesperson.

– Vi behöver fortsätta arbeta offensivt för att på ett bättre sätt nyttja befintligt bostadsbestånd och för att se till att de hinder som finns för de som står långt ifrån bostadsmarknaden undanröjs. Det ska dock betonas att det absolut viktigaste vi kan och ska göra är att skapa förutsättningar för ett ökat byggande. Rätten till ägande måste tillgodoses, samtidigt som samhället behöver garantera en solidarisk bostadspolitik där även den som inte är köpstark har rätt till ett bra och tryggt boende. Vi behöver också titta på hur vi kan stärka hyresformen som boende, säger Caroline Szyber, ordförande i Civilutskottet.

Sen har det varit en vecka full av möten, möten, sammanträden, förmöten, gruppstyrelse, gruppmöte, presidiemöte, avslutningsmöte, planerinsgmöte, utskottsmöte – ja ni förstår kärt barn har många namn!

Likaså har det varit partiledardebatt och Göran Hägglund var mycket tydlig i partiledardebatten och väldigt tydlig i sin kritik mot regeringen för erkännande av Palestina. Säger emot svensk praxis att ej diskutera det i utrikesnämnden.

– Det som kunde avfärdas som aningslöst när Socialdemokraterna var i opposition, är idag allvar. Jag är därför djupt bekymrad över Stefan Löfvens besked att Sverige ska erkänna en palestinsk stat. Jag är djupt bekymrad eftersom regeringen frångår de folkrättsliga principer som styr när en stat kan erkännas … Jag är djupt bekymrad eftersom Sverige ska erkänna stater utifrån några politiska hitte-på-principer.

Det sa Göran Hägglund under mandatperiodens första partiledardebatt.

Var social, dela med dig!
, ,