Regerings budget inget recept för bostadskrisen

Pressmeddelande
Stockholm 23 oktober 2014

Inget recept för bostadskrisen

– S MP, V har under åtta år sjungit om behovet av bostadssubventioner och när man nu kliver upp på scenen spricker rösten direkt.

Det sa Caroline Szyber, ordförande i Civilutskottet och kristdemokratisk riksdagsledamot med anledning av att regeringen presenterat sin budget.

– Det må låta bra med energieffektiviseringar men förslaget väcker fler frågor än svar. Vad gör man med de som redan renoverat? Signalen blir att det lönar sig att vänta ut en subvention istället för att agera efter behov. Är det helt plötsligt ok att göra vinst? Detta är ju pengar som går ned i byggherrarnas fickor – de byggherrar som inte skött sig och tagit ansvar för renoveringar.

– Är detta allt regeringen har att komma med? Jag känner en stor oro över att regeringen saknar egna visioner efter att ha mött verkligheten. Likaså lämnas jag med känslan av att reformtakten för bostadsbyggandet riskerar att hämmas.

– Det finns ingen quick fix för att lösa bostadsbristen men i den här budgeten finns varken kortsiktiga eller långsiktiga lösningar, avslutar Caroline Szyber, ordförande i Civilutskottet.

För mer information:

Caroline Szyber
Riksdagsledamot
Bostadspolitisk talesperson
Ordförande i Civilutskottet

Var social, dela med dig!