Ett år efter decemberöverenskommelsen

Idag för ett år sedan ingicks DÖ, 9 oktober prövades frågan på vårt riksting. I Stockholm stad var en majoritet emot.

Istället för ‪#‎agenda‬ ikväll blir det ‪#‎uppgörelsen‬ en dokumentär om decemberöverenskommelsen eller kanske snarare om Finn Bengtssons roll, men lite om alla andra.

Om jag såhär ett år senare kort ska ge mitt perspektiv är det att jag var så inställd på nyval. Såklart en del av mig var trött efter ett år som nybliven förälder och 2 valrörelser, men valrörelse är ju det bästa! Blev chockad när jag fick höra ryktena om inställt extra val. Jag deltog inte i informationsmötet per telefon innan presskonferensen, följde bara presskonferensen kort pga semester i USA precis vid denna period. Kom tillbaka till livlig debatt under hela våren, sommaren och början av hösten.

Trodde inte när jag kom till rikstinget i höstas att dö skulle dö. Efter 24 timmar på plats och extra delegationsmöte med mitt distrikt var jag övertygad den skulle falla.

Lyssnar på nedan intervju med mig:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6275247

Alla talade om kaos, det blev det inte. Inte mer än innan och det beror nog mer på regeringen än någon annan. Och det är regeringen som ska få igenom sin budget.

Var social, dela med dig!