Oppositionen drar ned på polisen

Idag har det varit budgetdebatt i 3,5 timme. Anförandet inklusive repliker som tog av Sverigedemokraterna läggs upp framöver när de är renskrivna av kansliet. Nu pressmeddelande jag skickade ut. Annars var dagens stora nyhet att Socialdemokraterna numera är för FRA, det har inte något med helgens händelser att göra säger de..jaja jag är inte förvånad.

Pressmeddelande, Stockholm den 14 december 2010 

Oppositionen drar ned på polisen

När Alliansen åter gör en storsatsning i budgeten på rättsväsendet kommer oppositionen, inklusive Sverigedemokraterna, istället till den gemensamma slutsatsen att polisen får för mycket resurser.   Det sade Caroline Szyber, rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, under dagens budgetdebatt i riksdagen.

– Det är nödvändigt att vi fortsätter satsa på hela rättskedjan, det gör Alliansen genom att öka anslagen för 2011 till polisorganisationen med 400 miljoner kronor, till Åklagarmyndigheten med 40 miljoner kronor, till Ekobrottsmyndigheten med 5 miljoner kronor, till Sveriges Domstolar med 100 miljoner kronor och till Kriminalvården med 100 miljoner kronor, säger Caroline Szyber. 

– Sverige ska vara ett tryggt land att leva i, oavsett vem man är eller var man bor. Fler poliser, som Alliansens satsningar har lett till, är en viktig åtgärd för att vända utvecklingen i brottsbelastade områden. Hur menar oppositionen att fler brott ska klaras upp med mindre resurser till förfogande? Hur blir vardagen för kvinnor och män säkrare av att Polisen får mindre resurser? Menar man att för många brott klaras upp idag?  

– Oppositionens neddragning på 150 miljoner kronor för polisen kan jämföras med de 40 miljoner kronor som polisen fått extra för att satsa på arbetet mot människohandel och 120 miljoner kronor som polisen fått för kampen mot den organiserade brottsligheten. Minskningen är alltså betydande. 

– Det är viktigt att betona hela rättskedjan. Om polisens resurser ökar och fler förundersökningar görs krävs att åklagarväsende, domstolsväsende och kriminalvård får motsvarande resursökning för att kunna svara upp mot det ökade trycket. Det är därför bra att Alliansen förstärker hela rättskedjan, säger Caroline Szyber.

Var social, dela med dig!