Vi får aldrig glömma

Idag är det minnesdag för förintelsen. Det hölls många minnesstunder över Sverige och världen. Det hölls en fin i riksdagen med tal av bland annat Hédi Fried, som höll ett starkt tal om sina upplevelser och att tyvärr är förintelsen inte det enda folkmord världen haft i nutid, det har varit Rwanda, Kambodja, Balkan, Uganda för att nämna några. Hon sa också att vi måste ta de högerextrema vindarna som blåser över Europa på allvar ”Det kan hända här..”

Jag är glad att media uppmärksammar denna dag mer än de brukar. Bra artiklar. Jag har under året bloggat en hel del om den växande främlingsfientligheten och antisemitismen. Förra året på denna dag skrev jag  ”Detta är en dag då vi bör tänka på den ökade antisemitismen och rasismen i Sverige. När dagen nu går mot sitt slut och efter att läst flera artiklar känner jag en stor oro för det samhället vi är på väg emot…” Tyvärr känner jag inte att denna oro förändrats under det senaste året, specillt har jag könt oro över den ökade antisemitismen i Skåne. Därför blir jag så glad när jag läser om initiativ som detta.

Vi får aldrig glömma för det kan hända igen.

Var social, dela med dig!