Fotboll och politik

Fotboll och politik är mina två favoritsaker så därför var det kul att skriva artikel jag hade på Brännpunkt i helgen om situationen i Ukraina, ett land med stora korruptionsproblem som hämmar både den demokratiska- och ekonomiska utveckligen i landet.

Fotbolls-EM är igång och jag försöker minimera möterna på kvällstid för att kunna följa matcherna. För några veckor sedan spelade jag in ett program om musikens roll för fotbollen för P2 Dokumentär som heter Forza! Hymner, händel, huliganer. Jag gjorde en längre intervju och mina delar kom med i avsnittet om Hånets konst. Lyssna här, jag kommer in 32 minuter i programmet och sedan i slutet 53 minuter. jag beskrivs som en supporter av supporterkulturen och det stämmer bra.

Jag har som vissa vet varit aktiv i debatten tidigare exempelvis gällande vem som ska betala polisnotan, vad läktarvåldet  är ett uttryck för, hur media ger en annan bild än vad som skett, anmälningsförbud och en massa debatt kring huliganproblematiken, till och med så att vissa ville att jag skulle utreda det idrottsrelaterade våldet, huliganutredningen, vad som kan göras har jag diskutrat med klubbar, arenaägare, polisen, utredare och som tidigare sagt en hel del politisk debatt. Delbetäknande kom tidigare i våras och är nu ute på remiss. Jag följer fotbollen och fotbollsfrågan!

Var social, dela med dig!
, ,