På Priden

Som jag skrivit tidigare har KD Stockholm stad och län, precis som förra året, beslutat att finnas med både med ett eget tält i Pride parken och med ett seminarium. Läs mer om vårt beslut här samt på Politikerbloggen.

I år är Pride parken tillbaks i Tantolunden och vi kommer att hålla vårt tält öppet från onsdag 1 augusti till lördag 4 augusti. Vårt seminarium hålls på fredag 3 augusti kl 13:30-14:15 på Kulturhusets stora scen. Den rubrik vi satt för seminariet är ”Behövs det normer i en gemenskap?”

Efter att vi det första året vi medverkat ha arrangerat ett lyssnarseminarium och förra året ha arrangerat ett seminarium om hbt-flyktingar, där partiets politik stämmer överens med den åsikt som många av pridebesökarna kan väntas ha, har vi i år valt att vara lite mer utmanande och välja ett ämne där vi kan förvänta oss ett visst motstånd hos publiken. Syftet med seminariet är att diskutera normer och normkritik. Är normer bra eller dåligt? Och är det rätt normer som formar vårt samhälle?

Jag är väldigt glad över att Acko tackat ja till att medverka vid seminariet för att berätta hur vi kristdemokrater ser på värdet av normer i samhället. Utöver Acko kommer även Åke Bonnier som är domprost i Stockholm och tillträdande biskop i Skara stift; Tiina Rosenberg professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och queerteoretiker samt David Lazar som är rabin i den judiska församlingen i Stockholm att medverka i panelen. Liksom tidigare år kommer Magnus Kolsjö att vara moderator och samtalsledare.

Utöver våra egna arrangemang kommer jag även att delta i debatt om HBT-flytkingar tillsammans med alla andra partier och flera flyktingorganisationer och andra representanter från civila samhäller och på en utfråning av RFSL-ungdom.

Magnus har bloggat bra om vår medverkan, tidigare bloggat På Priden i år igen – en självklarhet, SvD, upprepning kunskapensmoder, Politikerbloggen.

Bild på tältet från förra året.

Var social, dela med dig!
,