Raoul Wallenbergs arbete är inte avslutat

Idag hade jag möte med Nationalkommittén för Raoul Wallenberg 2012 och tittade den fina utställningen som kommer visas runt om i världen. Skrivit om detta tidigare.

Skriver artikel på SVT-debatt.

Den svenska diplomaten Raoul Wallenberg skulle ha fyllt 100 år nästa år. När man frågor människor vilken svensk de tror flest känner till utomlands tror många att svaret är Björn Borg, Abba, Great Garbo – men de allra flesta nämner faktiskt Raoul Wallenberg när de ska nämna en känd svensk. Få andra svenskar har åtnjutit så stor internationell aktning som Wallenberg och han är en av Sveriges verkliga hjältar. Det är därför bra att Sverige ordnar ett minnesår för att hedra hans minne.

Jag har motionerat att Sverige borde anordna ett minnesår för Raoul Wallenberg. Det är inte alltid ens motioner går igenom men denna har gjort det till min stora glädje. Det är särskilt glädjande för att Raoul Wallenbergs insatser förtjänar att uppmärksammas likaså hoppas jag att fler ska kunna inspireras av hans ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Han visade att en människans handling kan förändra mycket. Det därför viktigt att regeringen har tillsatt en nationalkommitté, under ordförandeskap av utrikesminister Carl Bildt, för att uppmärksamma Wallenbergs gärningar och hedra honom med ett minnesår 2012.

Läs hela här.

Läs mer på UD:s officiella sida.

Update:

Fallet Wallenberg granskas igen.

Var social, dela med dig!
, ,