Årskrönika 2012

Förra året skrev jag en lång årskrönika och denna verkar inte bli kortare. Har varit ett intensivt år, många intressanta resor, spännande möten och aktuella och heta debatter i och utanför riksdagen. Just ordet intensivt verkar vara ett ord jag använder för att beskriva varje år, intensivt men kul, intensivt men spännande. Även detta år var intensivt men det var också inslag som tog på kafterna – året började med partiledarstrid. Likaså hemskt nås under sommarsemestern att Aron Modig satt fast på Kuba och att demokratikämpen Oswaldo Payá  som jag träffat dött. Jag gjorde också en mycket speciell studieresa jag ännu inte smält helt. Följt valet i USA.

Jag fortsätta följa upp situationen i Vitryssland som inte går år rätt håll och det har varit oroligt i Europa både ekonomiskt och politiskt, vapenexport och export och mänskliga rättigheter mer etiska riktlinjer behövs, arbetat mot ungdomsarbetslösheten, ett Malmö som periodvis varit osäkert och jag åka ned på besök, jag utsågs till supertalang!  Min motion från rikstinget gick inom sinom tid igenom och partiet ändrade sin linje gällande tvångssteriliserng. Lagt motioner i riksdagen. Var tioende mest lästa nyheten en vecka och stod för veckans citat om Reepalus groda. Jag har suttit i nationalkommittén för Raoul Wallenberg året och uppmärkammat hans personliga mod och civilkurage flera gånger. Gjort många intervjuer, en av årets roligaste var med Dagens opinion. Blev utsedd till en av årets sexigaste politiker igen. Deltagit i debatt om migration och integrationgömda flyktingars rätt till skolgång och sjukvård ex. Företagarfrågor är viktiga för mig, uppmärksammade kooperationensår och mitt förslag om investeringsbidrag gick igenom i budgeten. Uppmärksammat det är 15 år sen Lex Sarah principen kom.  Politik och fotboll två favoriter!

Många rättspolitiska frågeställningar; vittnesskydd, nämndemän, brottsoffer, polisutredningar, civilkurage, idrottsklubbarna och polisnotan, brottsförebyggande, våld i nära relation, illegala vapen, korruption, vapenförsäljning på nätet, tolkverksamhet, ungdomsbrottslighet, mutbrott, människohandel, stöldgods på nätetgroominglagen måste förbättras, säkrare domstolar, barnahus, resning, polisen, villainbrott och flera andra frågor.   

Som distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm har jag också haft ett tydligt fokus på Stockholmsfrågor såsom utbyggd t-bana, studentboende,  lättare hyra ut i andra hand, rädda Järnvägsrestaurangen, Priden, mer Pride, uppmärksammat hemlösheten med ett seminarium tillsammans med Stadsmissionen, utveckla Arlanda, samverkansprojekt mot unga brottsligar har fungerat . 

Årskrönika från 2010, årskrönika från 2011. Sen säger ju en bild mer än 1000 ord så se här livet som politiker ett av årets mest lästa blogginlägg!

Gott nytt år! Hopppas 2013 blir ett fantastiskt år, känns så! Bild ovan när jag firar min födelsedag. Nedan mig som omslagsflick på vår medlemstidning Frekvensen. För fler bilder följ mig på Instagram – CarolineSzyber

Var social, dela med dig!